Прегледи на хора в селата започва Министерство на здравеопазването по проект

...
Прегледи на хора в селата започва Министерство на здравеопазването по проект
Коментари Харесай

Лекари започват прегледи в селата, предвижда се и телемедицина

Прегледи на хора в селата започва Министерство на здравеопазването по план " Лекари в дребни обитаеми места ".

През април профилираните прегледи ще се правят в Шабла, както и в селата Коритен, Телериг, Крушари, Козлодуйци, Свещарово, Черна. Утре ще се правят прегледи в с. Свещарово и в Шабла. Министърът на опазването на здравето в служебния кабинет Асен Меджидиев ще бъде в Свещарово, след което ще посети и Шабла, където ще бъде другият лекарски екип.

Екипите от експерти от МБАЛ-Добрич ще преглеждат от 15:00 до 18:00 ч. След 25 април ще стартират прегледите в дребните обитаеми места на област Монтана. Инициативата ще продължи в област Бургас.

Предварително ще бъдат съставяни графици какви експерти, кои обитаеми места да посетят, какъв брой души ще преглеждат, а самите кметове ще дефинират къде тъкмо ще се случва това.

Целта е самодейността да се надгражда с въвеждане на телемедицина. Разкриването на телемедицински пунктове доста би улеснило достъпа на хората до качествени диагностика и лекуване, посредством 24/7 - съгласуваност със експерти в регионалната болница, считат от Министерство на здравеопазването.

Чрез приетите промени в Закона за лечебните заведения беше дадена правна опция регионалните лечебни заведения да получават в допълнение финансиране от държавния бюджет на съображение съответни критерии. В момента за публично разискване е оповестен Проект на Наредба №3 с посочени съответните критерии, измежду които са брой на обслужваното население, брой на миналите пациенти и други.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР